Suomen Kolmosperheet

Vertaistukea jo yli 20 vuotta

Toiminta

Suomen kolmosperheet ry on vuonna 1994 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on:

 • Toimia kolmosperheiden yhteydenpitokanavana
 • Kerätä tietoa kolmosista ja kolmosuudesta
 • Valvoa kolmosperheiden etuja
 • sekä jakaa mahdollisimman konkreettista tietoa kolmosista
 • Yhdistys toimii täysin vapaaehtoispohjalta ilman palkattua henkilöstöä ja rahoittaa toimintansa ainoastaan jäsenmaksutuloilla. Kaikki raha- ja materiaaliavustukset ovat kuitenkin tervetulleita  Yhdistys julkaisee jäsenlehteä neljä kertaa vuodessa

  Yhdistys julkaisee jäsenlehteä neljä kertaa vuodessa.

  TRIPLETTI - jäsenlehdessä perheet voivat purkaa sydäntään, jakaa hyviä vinkkejä, saada tietoa ajankohtaisista asioista sekä kierrättää vaunuja, turvaistuimia yms.

  Yksi jäsenlehden tarkoitus on, että kolmosperhe huomaa ettei ole yksin, vaan samassa tilanteessa olevia perheitä on muitakin ja aina löytyy joku, jolle soittaa ja jonka kanssa jutella.

  Käytäntö on osoittanut, että kolmosten vanhempia ja heidän ongelmiaan, ilojaan ja surujaan ymmärtää parhaiten toiset kolmosten vanhemmat.
  Suomen Kolmosperheet ry kerää ja jakaa konkreettista tietoa

  Suomen kolmosperheet ry kerää ja jakaa konkreettista tietoa kolmosraskaudesta ja sen kulusta sekä sairaalassaolosta ja synnytyksestä ja jakaa pyydettäessä odottajan opasta tuleville kolmosvanhemmille.

  Koetamme myös valmentaa vanhempia syntymän jälkeiseen muuttuneeseen tilanteeseen.

  Yhdistys kerää jatkuvasti tietoa kolmosperheiden eri vaiheista ja ikäkausista.


  Kesätapaamisia

  Yhdistys järjestää kesäisin tapaamisia, joissa kolmosperheet voivat tutustua toisiinsa ja viettää mukavan kesäpäivän yhdessä muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

  Kesätapaamiset ovatkin lähes ainoita tilaisuuksia, joissa kolmosperhe ei ole kummastelun ja kysymysten kohteena vaan perhe saa olla aivan tavallinen perhe.
  Edunvalvonta

  Suomen Kolmosperheet ry pyrkii mahdollisuuksien mukaan vaikuttamaan kolmosperheiden asemaan. Paljon on vielä tehtävä, jotta kolmosperheet olisivat yhtäläisessä asemassa muiden kolmilapsisten perheiden kanssa.

  Viimeisin vierailumme eduskuntaan käsitteli isyysloman muuttamista lapsikohtaiseksi.


  Autamme mielellämme kolmosiin liittyvissä asioissa ja toivomme, että te puolestanne autatte meitä kertomalla yhdistyksestämme eteenpäin  Takaisin sivun huipulle